Werkstraf geëist voor beramen huurmoord stiefvader

Redactie

De 20-jarige Cynthia F., die een huurmoordenaar inschakelde om haar stiefvader uit de weg te ruimen krijgt als het aan justitie ligt een werkstraf van 240 uur. Ook zou de zwakbegaafde vrouw een voorwaardelijke celstraf van negen maanden moeten krijgen. Dat meldt een woordvoerder van het OM in Breda woensdag.

De zaak kwam vorig jaar april aan het rollen toen de beoogd moordenaar, aan wie de Tilburgse vijfhonderd euro had betaald, naar de politie stapte. F. had hem benaderd omdat ze dacht haar moeder mishandeld werd door haar stiefvader. Ze ging tot actie over toen haar tante zei dat de moeder met blauwgeslagen ogen en wurgstriemen om haar nek rondliep.

Haar advocaat liet eerder in de zaak weten dat ze haar stiefvader niet echt wilde laten omleggen, maar hem alleen bang wilde maken door het betalingsbewijs te laten zien. Wel zou ze de huurmoordenaar meer dan vijfhonderd sms'jes hebben gestuurd.

De rechtbank bepaalde eerder dat de vrouw psychiatrisch moest worden onderzocht. In dat onderzoek werd de zwakbegaafdheid van de vrouw vastgesteld. Ook zou ze niet nadenken over de gevolgen van haar acties. Volgens deskundigen zou het niet goed zijn als de vrouw, die vorig jaar in gevangenschap beviel van een baby, de cel in moet. Ook haar moeder en haar stiefvader namen het eerder al voor de verdachte op.

Rekening houdend met haar persoonlijke omstandigheden kwam het OM daarop tot zijn strafeis. Ook het feit dat de vrouw spijt heeft betuigd speelde mee. Wat de rechtbank daarmee doet blijkt over twee weken, wanneer de uitspraak in de zaak verwacht wordt.