Ferguson ziet Solskjaer als opvolger

Jeffrey

Sir Alex Ferguson zal de komende drie jaar nog aanblijven als manager van Manchester United, maar speculeert zelf al over zijn mogelijke opvolger. De Schotse oefenmeester tovert daarbij een opvallende naam uit de hoge hoed; Ole Gunnar Solskjaer. De Noorse spits was eind jaren negentig speler onder Ferguson en maakte in 1999 het winnende doelpunt in de Champions League-finale tegen Bayern München in Barcelona.

Volgens Ferguson is Solskjaer anders dan andere oud-voetballers. "Het probleem is dat tegenwoordig veel spelers na het beëindigen van hun loopbaan niet weten wat zij moeten doen en alleen daarom als manager aan de slag gaan", zegt Fergie in de Engelse media.

"Ole wilde in tegenstelling tot de rest altijd al in de voetbalwereld actief blijven. Hij heeft zich vanaf een jonge leeftijd al voorbereid op het trainersvak, dus hij heeft logischerwijs meer kans van slagen als manager."

Solskjaer is momenteel werkzaam bij het Noorse Molde FK en veroverde in zijn debuutseizoen direct de titel in Noorwegen. "Als je bij een club in Noorwegen aan de slag gaat die nog nooit kampioen is geweest en je wint direct de landstitel, dan doe je het in mijn ogen uitstekend", besluit Ferguson.