Koster nog niet gebeld door Heerenveen

Peterselieman

Adrie Koster is sinds vorige week de coach van het Nederlands beloftenelftal. Zijn naam wordt in verband gebracht met het trainerschap bij sc Heerenveen.

Sinds zijn ontslag bij Club Brugge ging de oefenmeester eerder al niet in op aanbiedingen van onder andere het Cypriotische Larnaca. Ook VVV-Venlo had interesse in zijn diensten. Daar ging hij niet op in. "Ik wilde na mijn vertrek bij Club Brugge bewust even afstand nemen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Koster wordt ook in verband gebracht met sc Heerenveen. "Er worden zoveel namen genoemd", vertelt hij. "Maar Heerenveen heeft nog niet gebeld. Het heeft verder geen zin om ergens op in te gaan. Ik zie wel wat er de komende maanden op mijn pad komt. Ik ga er vanuit dat ik volgend seizoen weer ergens kan beginnen."

Tot die tijd is hij dus coach van de beloften van Nederland. "Dat leek me interessant om te doen, in een periode waarin ik toch niets om handen heb. Je krijgt een beeld van de talenten in Nederland en van het werken bij de KNVB. Het gaat maar om maar een paar activiteiten. Ik heb ook geen contract getekend."