Amy is niet slecht, alleen moeilijk

Victor (albedo)

Survival-horrorgame Amy valt niet zo goed in de smaak. Reviewers branden het spel finaal af met een gemiddelde Metacritic-score van 35. Volgens ontwikkelaar VectorCell heeft dit echter niets met de kwaliteit te maken.

VectorCell denkt dat de negatieve reacties komen omdat het spel te moeilijk is, zo blijkt uit een bericht op de facebookpagina van de game. “As many of you have already heard, Amy is a HARD game. Some people totally disliked that while other really enjoyed it." Volgens de medewerker hebben ze de horrorervaring gemaakt die ze voor ogen hadden, deze moest uitdagend zijn. Ze luisteren echter wel naar de commentaren op het spel en hebben daarom besloten om een easy-mode toe te voegen.

Gelukkig trekt VectorCell zich niet zoveel aan van de negatieve reviews. De feedback van de spelers is merendeels positief, aldus de ontwikkelaar, en daar draait het allemaal om. Als wij Amy onder ogen krijgen zullen we jullie laten weten of het spel werkelijk moeilijk is of dat de kwaliteit toch te wensen overlaat.