Herstel Wellens gaat maanden duren

Stefan (sportfreak)

Veldrijder Bart Wellens zal maanden nodig hebben om te herstellen van zijn plotselinge ziekenhuisopname vorige week. Dit zei ploegarts Peter T'Seyen van Telenet-Fidea vandaag op een persbijeenkomst.

Wellens werd in de nacht voor het Belgisch kampioenschap opgenomen in het ziekenhuis met zware hartproblemen door een infectie. Zijn situatie was zelfs even levensbedreigend. "Het gekke is dat ik nooit ervaren heb dat ik door het oog van de naald gekropen ben",aldus de 33-jarige Wellens vandaag. "Alleen toen ik tegen de dokters lachend zei dat ik toch niet dood zou gaan en zij zonder reactie bleven, ben ik toch in paniek geweest."

Volgens Ploegmanager Hans van Kasteren zal Wellens alle ruimte krijgen om zich te herstellen. "Er zal vanuit de ploeg niet de minste druk op zijn schouders gelegd worden. We gaan Bart rustig laten herstellen en over een mogelijke comeback zullen we pas praten als hij zich daar zelf in samenspraak met zijn dokters klaar voor voelt."

De precieze oorzaak van de hartproblemen bij Wellens is nog steeds niet duidelijk volgens T'Seyen: "Wel is voor 200 procent zeker dat er niet gesjoemeld is met doping zoals her en der gesuggereerd werd."