Katy Perry bundelt krachten met De Sims

Pheno

EA kondigde vandaag het begin aan van een samenwerking tussen Katy Perry en De Sims. De The Sims Studio zal in samenwerking met Perry meerdere Sims-games ontwikkelen, met daarin speciaal materiaal en virtuele spullen met een Katy Perry-tintje.

De aftrap van de samenwerking vindt plaats met een speciale Collector's Edition voor De Sims 3 Showtime, die in maart 2012 gelanceerd zal worden. Katy Perry zal ook te zien zijn in de gloednieuwe advertenties en marketingcampagnes voor het merk.

"Vandaag wordt een historische dag, vanwege de meest geïntegreerde en spannende samenwerking met een artiest voor De Sims ooit", aldus Steve Schnur, wereldwijd muziekhoofd bij EA. "Katy Perry is al enkele jaren fan van De Sims en de opname van haar hit 'Hot and Cold' voor De Sims 2-serie werd de populairste muziekvideo in het Simlish tot nu toe. We vinden het geweldig dat we mogen samenwerken met Katy en dat we haar uitzonderlijke talenten, stijl en karakter aan de gamereeks en onze wereldwijde fangemeenschap mogen verbinden. Er is geen artiest die de humor en lol van De Sims beter kan verbeelden."

"Ik vind de mogelijkheden om verschillende verhalen te vertellen rond je Sims fantastisch. Het is geweldig om te zien hoe je Sims het binnen de verschillende loopbanen al dan niet gaan maken", aldus Perry. "Het is cool om de Sims in De Sims 3 Showtime op podia op te zien treden die er net zo uitzien als dat van mij tijdens de California Dreams Tour. Zelfs mijn videoschermen met suikerspinnen zitten erin! Ik zie mijzelf graag als een soort tekenfilmfiguur en nu ben ik gewoon een Sim!"