Half-Life-fans eisen communicatie!

Kevin (KoosyNL)

Daar zit je dan als fan. De maker van je favoriete serie besluit om kortere games uit te brengen met als voordeel dat deze sneller zullen verschijnen, maar uiteindelijk hoor je vier jaar lang niets! Best frustrerend. Niet verwonderlijk dat Half-Life-fans het zat zijn en betere communicatie van Valve eisen.

Er is een groep op Steam opgericht genaamd de Half-Life Communication Group die heeft besloten om Valve te vragen waarom het toch zo lang moet duren voordat ze meer horen over hun favoriete serie, Half-Life. De groep heeft inmiddels al 10.000 leden.

In een open brief vraagt de groep aan Valve waarom ze toch maar niets horen. Eind 2008 had Valve informatie beloofd over Half-Life 2: Episode 3, maar het is toen helemaal stil gebleven en nog steeds is er niets over de game bekendgemaakt. De fans zouden graag meer informatie willen waarom er maar niets bekendgemaakt wordt want ze vinden het erg frustrerend dat er steeds maar weer een E3 voorbij gaat zonder dat ze iets van informatie krijgen.

“Waiting patiently for over four years is a daunting task, especially when E3 comes and goes without any beat of a Half-Life pulse, time and time again. Valve had stated that information was scheduled to be released towards the end of 2008, and we believe that if they have chosen, for whatever reason, to withhold this information, fans should at least be acknowledged in some way, regardless of developmental plans for the next Half-Life project."

Toch vinden de fans dat Valve de ontwikkeling van hun nieuwe games niet moet overhaasten. Ze vinden het belangrijk dat de games compleet en goed gepolijst zijn. Valve's Half-Life 2: Episode 2 is in oktober 2007 verschenen. Het derde deel zou snel daarna moeten verschijnen maar er is nooit meer iets van vernomen. In de tussentijd is Valve wel bezig geweest met andere projecten zoals de Left 4 Dead-games en Portal-games.