Guidetti lovend over Koeman

Peterselieman

Feyenoord-aanvaller John Guidetti is zeer te spreken over zijn samenwerking met trainer Ronald Koeman. Volgens de spits haalt hij het beste in hem naar boven.

Koeman heeft de reputatie dat hij enige afstand van zijn spelersgroep houdt, maar volgens Guidetti is het tegendeel daarvan waar. "Jij hoort van andere jongens dat hij vaak een beetje afstand bewaart? Nee, joh! Helemaal niet! Niet richting mij tenminste. Hij zit me constant achter de vodden", zegt de Zweed tegen NUsport.

"Zeker in het begin was dat zo. Toen ik vier doelpunten had gemaakt, zei hij dat hij niet tevreden over me was. Dat ik beter kon", vervolgt Guidetti. "Zei ik: Ja maar trainer, ik heb er vier gemaakt in vier wedstrijden! Zei hij: Toch ben ik niet happy, je kunt beter. En hij had gelijk; ik kón ook beter."

De huurling van Manchester City laat verder weten dat hij enorm naar de prestaties van zijn trainer opkijkt als speler. "Ronald Koeman heeft altijd gelijk. Hij weet waar hij het over heeft. He's been there. Kijk hoeveel hij vroeger heeft gescoord als centrumverdediger, op het allerhoogste niveau!"

De aanvaller gaat zelfs nog een stapje verder en spreekt van een legende als hij het over zijn coach heeft. "Kom op man, hij is God! Niet normaal. Een legende. Iemand tegen wie je opkijkt. Als zo'n man wat zegt, luister je."