Politie beëindigt twee gijzelingen in een nacht

Redactie

Het politiekorps Rotterdam-Rijnmond heeft maandagnacht in een halfuur tijd twee verschillende gijzelingen beëindigd. Dat gebeurde in Hellevoetsluis en in Hoogvliet, meldt de politie.

Na een verzoek van medewerkers van de geestelijke gezondheidszorg gingen twee agenten rond middernacht naar de woning van een 55-jarige man aan de Orion in Hellevoetsluis. Tijdens het gesprek met de agenten werd de man volgens de politie erg agressief. Hij sloeg de deur dicht en trok zijn vrouw, die naar buiten wilde, ruw mee naar de woonkamer.

De agenten wilden de deur forceren, maar zagen toen dat hij iets tevoorschijn haalde dat leek op een dubbelloops jachtgeweer. Hij dreigde daarmee door de ruit te schieten. Daarom werden een onderhandelaar en een arrestatieteam ingezet.

De onderhandelaar wist de vrouw via de telefoon naar een veilige plek in de woning te dirigeren. Daarna heeft het arrestatieteam de inmiddels gekalmeerde man rond 03.00 uur overmeesterd. Zijn wapen bleek nep te zijn.

Een kwartier later werd een einde gemaakt aan een gijzeling in een woning aan de Horsweg in Hoogvliet. Rond middernacht had een vrouw gebeld omdat zij en haar 3-jarige kind al sinds zaterdag werden vastgehouden in de woning van haar 30-jarige ex. Omdat hij een vuurwapen zou hebben, werd een arrestatieteam ingeschakeld.

De man werd rond 03.15 uur overmeesterd. De politie meldt niet of een wapen is gevonden. Een andere man in de woning is ook aangehouden. De politie onderzoekt nog wat hij met de zaak te maken heeft. Bij beide gijzelingen raakte niemand gewond.