Ecclestone: "Barcelona en Valencia afwisselen"

Jeffrey

Bernie Ecclestone zegt dat er een kans bestaat dat de Grand Prix van Spanje in de toekomst in Valencia of in Barcelona wordt verreden. Dit zou betekenen dat de circuits af moeten gaan wisselen. De hoge kosten voor de organisatie van de Formule 1-race is de hoofdreden voor dit besluit.

Valencia wil graag met Ecclestone overleggen of het mogelijk is om fors minder te betalen voor de race op het stratencircuit. Ecclestone liet op zijn beurt weten nog niet te zijn benaderd door het bestuur, maar dat hij niet onwelwillend tegenover het idee staat om af te wisselen tussen de twee Spaanse steden. "Er wordt gesproken over de mogelijkheid om afwisselend in Valencia en Barcelona te racen. Misschien is dat wel een goed idee, misschien moeten we dat maar doen."

Het komt de Brit daarnaast ook niet verkeerd uit als één Spaanse race weg zou vallen. De baas van de Formule 1 wil al tijden minder races in Europa. Ook zou er plek in de kalender moeten worden gemaakt voor de Grand Prix in New Jersey, die vanaf 2013 mee gaat draaien en de Grand Prix in Sochi, die voor het eerste in 2014 gepland staat.