Schrijffouten op monument treinramp Harmelen

Redactie

Op het monument voor de treinramp in Harmelen dat vorige week werd onthuld, zijn zeker drie namen verkeerd gespeld. Een woordvoerder van de gemeente Woerden bevestigt een bericht daarover van RTV Utrecht.

De namen van de slachtoffers zijn gebaseerd op de overlijdensakten die de politie na de ramp opstelde. Daarin zijn enkele namen anders gespeld dan in hun geboorteakte. "Daar beschikte de politie destijds niet over omdat de slachtoffers uit alle delen van het land kwamen", zegt de woordvoerder.

Of het monument nu wordt aangepast, weet de gemeente niet. "De initiatiefnemer betreurt de fouten en wil proberen alle geboorteakten van de slachtoffers opsporen", aldus de woordvoerder. Mogelijk staan er meer fouten op omdat nog niet alle nabestaanden bij het monument zijn geweest.

De treinramp bij Harmelen kostte vijftig jaar geleden aan 93 mensen het leven en is het grootste treinongeluk in de Nederlandse geschiedenis. Het monument, dat bestaat uit twee zuilen met namen, werd op 8 januari onthuld door Pieter van Vollenhoven.