THQ ontkent geruchten over verkoop

Pheno

THQ ontkent de geruchten die gisteren via Twitter op het internet verschenen. THQ zou de gehele 2014-lijst van releases geannuleerd hebben om het bedrijf te positioneren voor verkoop.

Kevin Dent, een game-industrie veteraan, gooide het gerucht de wereld in. THQ zou een MMO onder licentie van The Games Workshop geannuleerd hebben, wat betekent dat Warhammer 40.000: Dark Millennium Online niet meer verder ontwikkeld zou worden. Dent ging verder door te zeggen dat de uitgever ook alle projecten, die in 2014 uitgebracht zouden worden, geannuleerd waren en dat het bedrijf ongebruikte licenties teruggaf aan de licentiegevers, waaronder Disney/Pixar-films. Hij wijst de uDraw als een van de belangrijkste redenen aan. Deze deed het voor de Wii prima, maar de verkopen van de PlayStation 3- en Xbox 360-versies vallen erg tegen. Dat een aandeel van THQ tegenwoordig voor 66 dollarcent van de hand gaat in plaats van 6 dollar dat het vorig jaar opbracht is geen goed teken. Het bedrijf bracht in november naar buiten dat ze negentig miljoen dollar kwartaalverlies hebben gemaakt.

THQ heeft gereageerd op deze uitspraken van Dent door te zeggen: "THQ has not cancelled its 2014 line-up, and has not made any decisions regarding the planned MMO. As part of the ongoing review of our business, we have made decisions to ensure that the company is strategically addressing the most attractive markets. As we have previously announced, we have dramatically reduced our commitment to the kids' boxed games sector which leads to a significantly more focused release schedule moving forward. Our slate for calendar 2012 and beyond is focused on high-quality core games and continues to build our digital platform and business. We are excited for our pipeline of original and high-quality content along with our relationships with some of the best talent in the industry."

Ze geven dus aan dat er nog helemaal geen beslissing is genomen over de Warhammer-MMO en dat er geen projecten voor 2014 zijn geannuleerd. THQ kijkt constant welke markten het aantrekkelijkst voor het bedrijf is. Ze trekken zich dan ook terug uit de gamesmarkt voor kinderen, waar de games van Disney/Pixar ook onder vallen. Het bedrijf ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. Hun laatste releases, WWE'12 en Saints Row The Third, doen het goed in de verkopen. THQ eerstkomende grote releases in de eerste helft van 2012 zijn Darksiders II en UFC Undisputed 3.