[Serie A] Inter wint derby van Milan

Niels (DerMeister)

Internazionale heeft vanavond de altijd beladen derby van stadsgenoot en aartsrivaal AC Milan weten te winnen. In de tweede helft wist Diego Milito de enige treffer van de wedstrijd te scoren; 0-1. Door de overwinning staat Inter na dit weekend vijfde en werd de achterstand op koploper Juventus, dat gelijkspeelde tegen Cagliari (1-1), verkleind tot zes punten.

Bij AC Milan konden Mark van Bommel en Urby Emanuelson op een basisplaats rekenen, terwijl Clarence Seedorf op de bank plaats nam. Bij Inter was er in de basisopstelling geen ruimte voor een Nederlander. Wel zat Wesley Sneijder op de reservebank bij de ploeg van trainer Claudio Ranieri.

Het was Milan dat in de beginfase kansen kreeg via Alexandre Pato en Zlatan Ibrahimovic, maar beide spelers wisten het net niet te vinden. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg ook Inter kansjes. Zo kregen Ricardo Alvarez en Giampaolo Pazzini mogelijkheden, maar ook zij wisten de openingstreffer niet te scoren. Op slag van rust was Milan via Van Bommel het dichtst bij een doelpunt, maar het schot van onze landgenoot belandde op de lat.

Na rust viel het doelpunt dan toch. Het was de Argentijnse spits Milito die Inter op 0-1 wist te zetten. Milan reageerde, ging nog meer op de aanval spelen en zo werd Robinho binnen de lijnen gebracht voor Gianluca Zambrotta. Ranieri reageerde meteen en haalde Alvarez eraf voor verdediger Christian Chivu.

Milan wist de defensie van Inter niet aan het wankelen te krijgen, kreeg wel een paar mogelijkheden via Pato en Ibrahimovic, maar voor veel gevaar zorgde dit niet. Een kwartier voor tijd werd Sneijder binnen de lijnen gebracht en hij kreeg vijf minuten later Seedorf als tegenstander, die in het veld kwam voor Antonio Nocerino. Milan kreeg in de slotfase nog een kans via Robinho, maar de Braziliaan wist de gelijkmaker niet te scoren.