Kist: "Ik wilde gewoon genieten"

Niels (DerMeister)

Christian Kist wist vanavond als derde Nederlander het BDO World Darts Championship op zijn naam te schrijven. Met zijn eindoverwinning evenaart hij Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld.

"Ik heb mij het hele toernooi heel relaxed gevoeld. Voorop stond dat ik hier van wilde genieten. En dat is ook gebeurd", aldus een gelukkige Kist na afloop van de finale, die hij met 7-5 wist te winnen van Tony O'Shea. "O'Shea is enorm ervaren en heeft al een keer eerder een finale gespeeld. Maar sinds het spektakelstuk tegen Ted Hankey, waar ik vanuit een kansloze positie terugkwam en een plaats in de finale veilig stelde, heb ik aangetoond met de druk om te gaan."

"Ik doe geen speciale voorbereidingen en van bijgeloof heb ik ook geen last. Lekker eten, ingooien en een biertje, dat is voor mij de ideale voorbereiding", vervolgde Kist. "Het publiek heeft mij het hele toernooi enorm gesteund. Het is ronduit geweldig dat ik als debutant de finale win. Knap dat Tony zo terug kwam. Het werd nog even spannend, maar gelukkig was ik juist op tijd weer bij de les."

Steeds meer prominenten raakten in de ban van de prestaties van de 25-jarige debutant op de Lakeside. Zo twitterde Raymond van Barneveld voor aanvang van de finale dat hij zijn landgenoot een goede kans gaf om de finale van Tony O'Shea te winnen.