[Premier League] Swansea bedwingt thuis Arsenal

Peterselieman

Swansea heeft zondag Arsenal een hak gezet. De club uit Wales won in eigen huis het Premier Leagueduel van de Gunners met 3-2. Die nederlaag is een fikse tegenvaller voor de Londenaren. Het gat met nummer vier Chelsea blijft daardoor drie punten. Promovendus Swansea staat knap twaalfde met 24 punten uit 21 duels.

Arsenal opende wervelend en al na vijf minuten stonden de bezoekers door. Andrei Arshavin stuurde Robin van Persie weg en de aanvaller passeerde Swansea-goalie Michel Vorm in de korte hoek. Na het eerste kwartier kreeg Swansea echter het betere van het spel. De thuisploeg kreeg vervolgens een strafschop toen Nathan Dyer heel licht werd aangeraakt door Aaron Ramsey. Scott Sinclair maakte gelijk.

Het balbezit bleef in de rest van de eerste helft in het voordeel van Swansea, maar Arsenal kwam beter uit de kleedkamer. De Gunners trokken aan het begin van de tweede helft weer volop ten aanval, maar uit een counter in de 57e minuut zette Dyer Swansea zelfs op voorsprong.

Met Thierry Henry en Tomas Rosicky in de gelederen ging Arsenal op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 69e minuut toen Theo Walcott wegliep bij de verdedigers van de thuisploeg en Vorm passeerde. Lang hoefde de Nederlandse goalie niet te treuren, want zijn ploeggenoot Danny Graham scoorde uit de aftrap de 3-2.