Boer: "Ik kende de regels niet"

Jeffrey

FC Zwolle-doelman Diederik Boer kreeg in het verloren duel met Sparta een rode kaart. Hij sprak van een fout van de scheidsrechter, maar stelde vervolgens zijn mening bij.

Na 67 minuten kreeg Boer direct rood omdat hij een handsbal maakte. Zijn voeten stonden binnen het strafschopgebied, maar zijn handen waren daar buiten. Zijn ploeggenoot Arne Slot wees de doelman er na afloop van het duel echter op dat hij wel degelijk in de fout ging.

"Kijk, ik sta op de lijn. Dat is toch geen hands?", aldus Boer tegenover Eredivisie Live, terwijl hij de beelden terugkeek. Vervolgens liet Slot echter weten dat Boer wel degelijk hands maakte. "Ik kende de regels niet. Ik moest wel reageren. Ja, dan is het een terechte rode kaart", zo zei Boer daarna.

FC Zwolle-coach Art Langeler spreekt van een vervelend verlies, maar maakt zich absoluut geen zorgen.

"Deze twee ploegen deden niet veel voor elkaar onder. Het was typisch zo'n wedstrijd waarbij het team dat als eerste scoort, ook wint. De 1-0 was het breekpunt. Het is vervelend om zo uit de winterstop te komen. Of het nu onrustig wordt? Ik zou niet weten waarom. we hebben eerder gelijkwaardige wedstrijden gewonnen. Nu waren we minder gelukkig."