[Premier League] Newcastle verstiert QPR-debuut Hughes

Peterselieman

Newcastle United heeft ook zijn derde wedstrijd in 2012 gewonnen. De Magpies zegevierden in eigen huis moeizaam met 1-0 over Queens Park Rangers, waar trainer Mark Hughes debuteerde. De Ier Leon Best maakte acht minuten voor rust de enige treffer van de wedstrijd. Eerder won Newcastle dit kalenderjaar al van Manchester United en in de FA Cup van Blackburn Rovers.

QPR opende sterk en kreeg via Jay Bothroyd ook de eerste kans van de wedstrijd. Het schot van de spits toucheerde echter de buitenkant van de paal. Even later sloeg de thuisploeg via Best wel toe. De aanvaller speelde zich knap vrij en schoot diagonaal binnen.

In de tweede helft drongen de bezoekers aan. Bothroyd kreeg weer twee prima kansen, maar eenmaal schoot hij hoog over en de andere keer stuitte de lange spits op doelman Tim Krul. De tweevoudig Oranje-international hield voor de achtste keer dit seizoen zijn doel schoon.

Door de tweede competitiezege op rij meldt Newcastle zich weer in de top vijf. De ploeg van Alan Pardew verzamelde 39 punten uit 22 wedstrijden. Dat zijn er negen minder dan Manchester City, dat nog wel twee wedstrijden tegoed heeft. QPR blijft achttiende.