[Jupiler League] Koploper Zwolle onderuit bij Sparta

Peterselieman

FC Zwolle is 2012 slecht begonnen. De koploper van de Jupiler League verloor met 2-0 bij Sparta Rotterdam. Jeremy Bokila en Mario Bilate maakten de doelpunten. Zwolle, dat de laatste twintig minuten met een man minder speelde na een rode kaart voor Diederik Boer, heeft nog altijd negen punten voorsprong op FC Eindhoven.

De eerste treffer van de middag kwam voort uit een makkelijk gegeven strafschop. Bokila ging gewillig naar de grond, maar de Belgische scheidsrechter Ottevaere zag een overtreding van een Zwollenaar in de duikeling van de Sparta-spits. Bokila pakte zelf het cadeautje uit en scoorde 1-0 uit een strafschop.

Diezelfde Bokila verscheen even later vrij voor doelman Boer, die vervolgens de bal buiten zijn eigen strafschopgebied met de hand beroerde. Arbiter Ottevaere kon niet anders dan Boer van het veld sturen.

Omdat Zwolle-trainer Art Langeler, ondanks het numerieke ondertal, aanvallend wisselde was het in de slotfase open huis bij de bezoekers. Nadat Bokila een grote kans had gemist, gooide Bilate de wedstrijd op slot.