Transseksueel in race voor Miss-titel

Djeez

Jackie Green dingt binnenkort mee maar de titel Miss Engeland. Niks bijzonders natuurlijk in het land waar zelfs de koeien knapper zijn dan de vrouwen, maar Jackie is geen gewone Miss-kandidaat. De 18-jarige had twee jaar geleden nog een penis.

De uit Leeds afkomstige Jackie werd geboren als Jack maar doet zich sinds haar tiende al voor als Jackie. Zij werd gevraagd mee te doen aan de verkiezing tot Miss Engeland door modellenscouts die geen idee hadden van haar verleden. "Ik was bij Britain's Next Top Model in Londen en was zeer verrast toen scouts naar me toe kwamen", vertelt ze. "Miss Engeland is een prestigieuze wedstrijd. Ik zou graag winnen. Ik heb net zo goed een kans als iedereen."

Al sinds haar vierde wist ze dat ze het liefst een meisje was. Ze liet haar haar groeien en ging in meisjesuniform naar school. Op haar twaalfde nam haar moeder een tweede hypotheek om een hormonenbehandeling van haar dochter te bekostigen. In Thailand ging ze op haar zestiende daadwerkelijk onder het mes.

Hierna werd ze veel gepest en deed ze zelfs vijf zelfmoordpogingen. Ze hoopt dat ze, nu ze in de race is voor Miss Engeland, een spreekbuis kan worden voor pesten en transseksualiteitsproblemen.