Vorm geniet van status bij Swansea

donroyco

Swansea City-doelman Michel Vorm wordt met de dag geliefder bij de supporters van zijn club. "Het is geweldig. Ze zeggen dat ik een legende ben en soms heb ik geen idee wat ik daarop moet zeggen. Twee dagen geleden deed ik boodschappen en de cassière sprak met aan met 'legende'. Toen ik vervolgens vroeg wat ik moest betalen, zei ze dat ik niks hoefde te betalen als zij de eigenares van die winkel was", aldus Vorm tegenover The Guardian.

"Sommige mensen in Nederland dachten dat ik niet in staat was het fysiek zware spel in Engeland te weerstaan. Ik ben me echter bewust van mijn kwaliteiten en als ik had geweten dat ik het niet aan had gekund, was ik hier niet naartoe gegaan. Ik vond dit een prachtige kans en mijn beste jaren moeten nog komen. Ik ben 28, dus ik heb nog een behoorlijke tijd te gaan."

Als buitenlandse doelman in Engeland heeft Vorm het gemakkelijk in vergelijking met David De Gea, zijn collega van Manchester United. Vorm breekt echter een lans voor de Spanjaard. "Ik pas me gemakkelijk aan een andere omgeving aan en daarbij spreekt iedereen in Nederland redelijk Engels. De Gea is zeven jaar jonger dan ik en hij sprak volgens mij ook nauwelijks Engels voordat hij naar United kwam. Daarbij heb je bij de club te maken met veel meer druk en heeft hij ook 21 miljoen euro gekost."


Michel Vorm geniet van status bij Swansea (Foto: Pro Shots)