Darter Hankey stapt over naar de PDC

Stefan (sportfreak)

Darter Ted Hankey stapt over van de BDO naar de PDC. De Engelsman maakte dit vandaag direct na zijn verloren halve finale op de Lakeside tegen Christian Kist bekend.

De problemen tussen Hankey en de BDO begonnen toen de BDO besloot dat de vier halve finalisten niet mochten overstappen naar de PDC, anders moesten ze hun prijzengeld inleveren. Dit was een reactie op het feit dat de PDC afgelopen jaar had laten weten dat de vier halve finalisten van Lakeside een Tourkaart mochten ophalen. 

Ook al werd hier vorig jaar geen gebruik van gemaakt besloot de BDO toch dat er voor dit jaar een overeenkomst getekend moest worden. Hankey besloot daarop vanochtend, voorafgaand aan zijn halve finale, de organisatie voor het blok te zetten. Hij wilde dat de overeenkomst werd verscheurd, zo niet dan zou hij zijn halve finalepartij niet gooien.

In zijn halve finale kwam Hankey nog op een 5-3 voorsprong en één matchdart op bulls-eye. Uiteindelijk verloor The Count de partij met 6-5. Vanwege de incidenten eerder op de dag zou het ook tijdens de partij zijn misgegaan. "Ik ben het zat. Vandaag zijn er meerdere dingen voorgevallen en hierdoor is de airco aangezet", aldus Hankey na afloop van de partij.

Onduidelijk is voorlopig nog of Hankey als halve finalist een Tourkaart zal ontvangen, of dat hij zich zal moeten melden op Q-School om een Tourkaart te verdienen. De PDC heeft namelijk door de wijzigingen bij de BDO de regelgeving eveneens aangepast.