Ferguson lovend over scorende Scholes

Peterselieman

Sir Alex Ferguson is blij met de terugkeer van Paul Scholes. De middenvelder van Manchester United zorgde zaterdagmiddag voor de belangrijke openingstreffer tegen Bolton Wanderers.

United trok het duel uiteindelijk met een klinkende 3-0 overwinning naar zich toe. Ferguson toonde zich tevreden met de driepunter en had met name lovende woorden over voor Scholes, die hij vorige week hoogstpersoonlijk overhaalde om zijn voetbalschoenen weer uit de kast te halen.


Paul Scholes maakt openingstreffer (Foto: Pro Shots)

"We zochten voor hem een controlerende rol op het middenveld, maar hij heeft altijd een instinct voor het doel gehad", vertelt Ferguson aan Sky Sports. "Hij heeft waarschijnlijk gedacht: 'Nou, het is bijna rust, laat ik het erop wagen' en vervolgens opende hij de score voor ons. Dat zou wel eens een belangrijke goal voor het verdere verloop van de competitie kunnen zijn."

United profiteert door de overwinning optimaal van het puntenverlies van Tottenham Hotspur tegen Wolverhampton Wanderers (1-1). De ploeg van Ferguson lost The Spurs af als tweede en heeft evenveel punten als Manchester City. The Citizens komen maandag nog in actie tegen Wigan Athletic.