[Premier League] Scholes zet ManU op goede pad

Niels (DerMeister)

Manchester United blijft in het spoor van stadgenoot Manchester City. De regerend landskampioen won zaterdag met 3-0 van Bolton Wanderers en komt daarmee in punten gelijk met de koploper, die maandag pas in actie komt tegen Wigan Athletic. Tottenham Hotspur kwam thuis tegen Wolverhampton Wanderers niet verder dan 1-1.

Doelman Adam Bogdan hield Manchester op Old Trafford lange tijd van scoren af. De Hongaar stopte een strafschop van Wayne Rooney. Vlak voor rust moest hij bij een inzet van Paul Scholes, die vorige week terugkwam op zijn beslissing om te stoppen met voetbal, alsnog capituleren. In de tweede helft schoten Danny Welbeck en Michael Carrick Manchester in veilige haven.

Tottenham had net als beide clubs uit Manchester op 48 punten kunnen komen, maar kreeg geen hulp van de Wolves. De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft dankzij Steven Fletcher zelfs op voorsprong. Luka Modric redde vijf minuten na rust toch nog een punt. Rafael van der Vaart speelde bij de thuisploeg de hele wedstrijd mee.

Liverpool kwam voor de zevende keer dit seizoen op Anfield niet verder dan een gelijkspel. Stoke City hield de club van trainer Kenny Dalglish op 0-0. Dirk Kuijt liet in de slotfase een enorme kans liggen. Chelsea pakte wel drie punten. Een goal van Frank Lampard in de dertiende minuut was genoeg om Sunderland met 1-0 te verslaan.

Martin Jol beleefde een slechte middag met Fulham. Zijn ploeg speelde uit bij hekkensluiter Blackburn Rovers ruim een uur lang met een man meer, maar ging desondanks met 3-1 onderuit. Tot overmaat van ramp viel Moussa Dembélé geblesseerd uit. Blackburn doet de laatste plaats nu over aan Wigan Athletic.

John Heitinga en Royston Drenthe pakten met Everton een puntje bij Aston Villa: 1-1. Beide Nederlanders stonden in de basis, Drenthe werd na een uur spelen gewisseld. Norwich City boekte een 2-1 uitzege bij West Bromwich Albion.


Zege Man United, Tottenham verspeelt punten (Foto: Novum)