Emanuelson hoopt op basisplaats in derby

Frank (franklop)

Urby Emanuelson hoopt zondag voor het eerst een basisplaats te krijgen in de derby van Milaan. "De kans is aanwezig, maar de trainer heeft een paar mogelijkheden. Het hangt ervan af wat hij wil", vertelt de oud-Ajacied aan Novum Nieuws. In zijn twee eerdere derby's moest Emanuelson genoegen nemen met een invalbeurt.

Milan handhaaft zich bij een zege aan kop van de Serie A. Juventus, dat zondag tegen Cagliari speelt, staat in punten gelijk met de rossoneri, maar heeft een minder doelsaldo. Inter bezet de vijfde plaats. "Inter is de laatste weken goed bezig, maar het verschil is wel al acht punten en dat is veel", weet Emanuelson.

Emanuelson, die afgelopen weekeinde in de basis stond in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Atalanta Bergamo, leeft ontspannen toe naar de stadsderby. "Het is op dit moment nog rustig", vertelt hij. "Maar natuurlijk word je er wel op aangesproken door supporters in de stad."

Tegen Inter ontbreekt bij Milan alleen Alberto Aquilani, weet Emanuelson, die blij is dat Alexandre Pato een transfer naar Paris Saint Germain eerder deze week afsloeg. "Ik kan het goed met hem vinden. Hij is natuurlijk ook een enorm talent en is pas 22 jaar. Hij kan nog veel voor Milan betekenen."

Of hij bij Inter Wesley Sneijder op het veld ziet, weet Emanuelson nog niet. "Hij staat al een tijd aan de kant, maar ik heb hem nog niet gesproken. Misschien dat ik hem nog even bel."