Concrete belangstelling voor Sno

Sjors (Sj0rSz)

Het is nog maar de vraag of Evander Sno ook na dit seizoen bij RKC Waalwijk speelt. De aanvaller kent een prima seizoen in Waalwijk, wat ook een aantal ploegen uit binnen- en buitenland ook is opgevallen.

"Die belangstelling is nu al concreet, maar in principe maakt Evander het seizoen af bij RKC Waalwijk", liet zijn zaakwaarnemer, Chiel Dekker, vandaag aan De Telegraaf weten. "Daarna overleggen de club en de speler of ze met elkaar verdergaan."

In 2010 kreeg Sno tijdens een wedstrijd van Jong Ajax een hartstilstand, maar kwam er naar verloop van tijd weer bovenop en ging zelfs weer op het hoogste niveau spelen. In de laatste wedstrijd van 2011, de bekerwedstrijd tussen zijn club RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles, ging het weer mis. De speler ging naar de grond en greep naar zijn borst.

Men wilde vervolgens geen risico nemen en haalde Sno naar de kant. Inmiddels hebben dokteren en specialisten de speler fit verklaard. "Ik ben gezond en verkeer in een goede conditie", zei hij. "Ik heb een prima trainingsweek achter de rug met RKC en heb ook alweer een wedstrijd tegen Bayer Leverkusen in de benen. Leverkusen is een Duitse Bundesligaclub, tegen zulke clubs moet je topfit zijn."