Fer: "Te veel druk door miljoenenbedrag"

Jeffrey

Leroy Fer erkent dat hij geen makkelijke beginperiode kende bij FC Twente. Volgens hem komt dat vooral door de 5,5 miljoen euro die zijn nieuwe club aan Feyenoord betaalde.

"Ik had nog maar een contract voor een jaar bij Feyenoord en ben geen international, dus zeg het maar", stelt Fer tegenover TC/Tubantia. "Er spreekt vertrouwen uit van de clubleiding van FC Twente. Ik blijf het een raar gevoel vinden dat er zoveel voor mij betaald is, alsof het niet over mij gaat. Dat kun je toch ook niet bevatten? In het begin kon ik er niet mee omgaan, ik legde mezelf te veel druk op."

De middenvelder maakte de overstap nadat Twente-sterspeler Bryan Ruíz naar Fulham vertrok. Trainer Co Adriaanse, die recent plaatsmaakte voor Steve McClaren, benadrukte vaak dat hij graag een type Ruiz in zijn elftal had. "Ik vond het irritant dat hij die dingen zei. Ik vernam het steeds uit de media. Wat moest ik er mee? De clubleiding liet merken me graag te willen en de trainer zei dat hij liever een ander wilde. Ja, wat moet je dan? Blijkbaar was er geen klik tussen ons", aldus Fer.

Volgens hem is er nog steeds geen sprake van een mislukt avontuur in Enschede. "Dit was de beste keuze. Bij FC Twente kan ik beter worden en me ontwikkelen als speler. Dat was de belangrijkste overweging om voor Twente te kiezen. En ik wil ooit kampioen worden in Nederland."