Dit weekend uitreiking Golden Globes

Borizzz

Dit weekend is het tijd voor de meest prestigieuze filmprijs van de Verenigde Staten naast de Oscars: de Golden Globes. De hele filmwereld kijkt nu al uit naar de beeldjes voor de beste film, beste acteur en beste actrice, want de prijzen bij de Golden Globes zijn een goede graadmeter voor de uitreiking van de Oscars, die eind februari worden uitgereikt.

Bij de Golden Globes worden zondagavond in Beverly Hills zo'n beetje alle mogelijke filmprijzen uitgereikt. Dus naast de bekende filmprijzen zijn er nu ook globes te winnen voor de beste musical, beste script, beste actrice in een miniserie op televisie en ga zo maar door.

De uitreiking start zondagavond lokale tijd om 20:00. In Nederland is het dan 05:00 uur. FOK!film is er dan toch bij en rond die tijd kun je de uitslag van de Golden Globes op onze website bekijken. Hieronder volgt nog een overzicht van de nominaties in de belangrijkste categorieën.

Beste film

In de categorie beste dramafilm zijn volgende films genomineerd:

The Descendants, The Help, Hugo, The Ides Of March, Moneyball en War Horse. 

Beste acteur - drama

Bij de mannelijke dramavertolkingen wordt het een nipte strijd tussen Brad Pitt (Moneyball), Leonardo Di Caprio (J. Edgar) en George Clooney (The Descendants). Verder zijn in die categorie nog Michael Fassbender (Shame) en Ryan Gosling (The Ides of March) genomineerd, maar zij komen wellicht niet in aanmerking voor een beeldje. 

Beste actrice - drama

Bij de vrouwen vermoedt men in de categorie drama een overwinning van Meryl Streep, voor haar overrompelende rol als Margaret Thatcher in de film The Iron Lady, die pas in februari in de zalen komt. Zij neemt het op tegen Glenn Close (Albert Nobbs), Viola Davis (The Help), Rooney Mara (The Girl With The Dragon Tattoo) en Tilda Swinton (We Need To Talk About Kevin) 

Beste animatiefilm

Bij Beste animatiefilm behoort The Adventures of Tintin tot de grote favorieten. Arthur Christmas, Cars 2, Puss in Boots en Rango zijn de andere genomineerden.