Madonna vreest toorn van Britse royals

dekatophetspek

Madonna is bang zich de woede van de Britse koninklijke familie op de hals gehaald te hebben. De popster maakte een film over Koning Edward VIII en zijn Amerikaanse minnares Wallis Simpson. "Straks gaan ze me haten", zegt Madonna in het Britse tv-programma The Graham Norton Show, dat vanavond wordt uitgezonden. Dat meldt het Amerikaanse weekblad Us Weekly.

"Het was een probleem en ik dacht: waar ben ik mee bezig, dit gaat over de koninklijke familie." Madonna had haar tweede speelfilm W.E. bijna niet gemaakt. "Moet ik mezelf wel in deze destructieve ramp storten?", vraagt de zangeres zich af.

De 53-jarige popster is blij toch te hebben doorgezet. "Ik ben er supertrots op, het heeft me drie jaar van mijn leven gekost." Het drama gaat over Edward die graag wilde trouwen met de gescheiden Wallis Simpson, maar daarvoor afstand zou moeten doen van de troon. Hij koos uiteindelijk voor een huwelijk met Simpson.

Madonna kreeg veel kritiek op haar film. De Amerikaanse krant Los Angeles Times schreef dat Madonna andere creatieve uitingen moest verzinnen als ze zich verveelde en filmblad Variety noemde de dialogen van W.E. lachwekkend en het spel zwak.

De film draait vanaf 15 maart in de Nederlandse bioscopen.


Madonna vreest toorn van Britse royals (Foto: Novum)