Liefdadigheid zorgt voor DLC in Saints Row: The Third

Stefan Walthie (StefanW)

Er is een gratis DLC onderweg voor Saints Row: The Third. Niet zomaar een DLC, maar één met een speciaal verhaal. De inhoud van de DLC is namelijk ontstaan vanuit het liefdadigheidsgevoel van ontwikkelaar Volition.

Nadat Volitions Steve Jaros, senior schrijver voor Saints Row, in 2010 hoorde van een tragisch verbrandingsongeval bij een jonge vrouw wilde hij per se iets doen om deze vrouw te helpen. Omdat zijn eigen vrouw brandwondenslachtoffer is had hij direct sympathie met dit ongeval.

Om te helpen met de medische onkosten van de vrouw heeft Volition destijds een aantal spullen afgestaan aan een goede-doelenveiling voor het slachtoffer. Eén van de te veilen dingen was een voice-actingrol in Saints Row: The Third. Uiteindelijk heeft de eigenaar van de website cheapassgamer.com, CheapyD, deze rol gekocht.

Een en ander heeft geresulteerd in de CheapyD-DLC die vanaf 17 januari gratis is te downloaden voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc. De DLC bevat CheapyD als één van je homies die na downloaden beschikbaar komt in je telefoon.