Uitreiking Globes 'zootje' door stoelentekort

dekatophetspek

De uitreiking van de Golden Globes gaat dit jaar gepaard met veel stress. De organisatie kampt met een tekort aan zitplaatsen."Dit jaar is het erger dan ooit, omdat zo veel ensembles zijn genomineerd", klaagt een pr-medewerker van een productiemaatschappij tegenover het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine. "Het is een zootje."

"De cast van The Help alleen al bestaat uit vijftien mensen en dan zijn er nog series als Glee, Game of Thrones en Boardwalk Empire." Sommige filmmakers hebben daardoor een uitnodiging misgelopen en partners mogen zondagavond al helemaal niet aanschuiven tijdens de uitreiking. "Veel mensen zijn gefrustreerd en overwegen niet te komen", aldus de anonieme pr-medewerker.

"Mensen worden uitgenodigd als ze bekend genoeg zijn of een grote rol hebben in een genomineerde productie." Judd Apatow, die als producent is genomineerd voor beste komedie Bridesmaids, eist dat alle zeven producenten van de film een kaartje krijgen krijgen, anders dreigt hij niet gaan.

"De show wordt in het Beverly Hilton gehouden. Daardoor zijn er minder kaartjes beschikbaar dan voor andere uitreikingen", schrijft een woordvoerder van de Hollywood Foreign Press Association, die de Globes uitreikt, in een reactie. "We zouden heel graag alle betrokkenen bij de genomineerde films en series uitnodigen, maar daar hebben we gewoon niet genoeg zitplaatsen voor."

Bovendien hebben de Globes nog te maken met een tekort aan sterren die de prijzen kunnen uitreiken. New York Mag meldt op basis van publicisten van acteurs dat filmmakers die Oscars uitreiken voor die tijd geen andere prijzen mogen weggeven. De pr-medewerker beaamt dat. "Als je dat wel doet, dan wordt de kans dat je een Oscar uit mag reiken zeer klein, tenzij ze je hard nodig hebben."


Uitreiking Globes 'zootje' door stoelentekort (Foto: Novum)