Aston Villa huurt Keane van LA Galaxy

donroyco

Robbie Keane keert tijdelijk terug naar Engeland. Aston Villa huurt de spits tot 25 februari van Los Angeles Galaxy. De 31-jarige Keane trainde al enige tijd mee met de Premier League-club. Mogelijk kan hij zaterdag al debuteren voor zijn nieuwe ploeg.

Dan speelt Aston Villa tegen Everton, waar zijn Galaxy-ploeggenoot Landon Donavon overwintert. Keane is dolblij met zijn tijdelijke terugkeer naar de Premier League. "Ik weet dat ik hier een geweldige tijd ga hebben. Het is slechts voor een kleine twee maanden, maar in die periode ga ik mijn absolute best doen. Villa is een grote club, met een grote historie en Villa Park is een van de leukste stadions waar ik gespeeld heb."

Zijn werkgever Los Angeles Galaxy begint op 22 februari aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen New England Revolution. Keane stroomt een paar dagen later weer in bij de Amerikaanse club. 

De Ier verliet Tottenham Hotspur vorig jaar augustus voor de Verenigde Staten en kende een succesvol debuutseizoen. Met LA Galaxy won hij de Amerikaanse landstitel.