Tunnelincident tussen Gerrard en Mancini

Peterselieman

Manchester City-coach Roberto Mancini is voor de tweede keer in een week tijd negatief in het nieuws gekomen. Ditmaal had de trainer na afloop van het League Cup-duel van zijn club tegen Liverpool (0-1) een aanvaring met Steven Gerrard, aanvoerder van de Reds.

Mancini beschuldigde vorige week Manchester United-speler Wayne Rooney ervan dat hij City-speler Vincent Kompany na diens zware tackle een rode kaart had aangesmeerd, iets wat Rooney met klem ontkende. Dit keer had de oefenmeester zijn pijlen gericht op Liverpool-verdediger Glen Johnson die met twee benen ingekomen zou zijn op Joleon Lescott en ook rood verdiende. Mancini vond de tackle van Johnson nog erger dan die van Kompany.

Gerrard ergerde zich aan deze uitspraken die Mancini nog tijdens de wedstrijd tegen Liverpool deed. Na afloop kwam de aanvoerder van de Reds dan ook verhaal halen. "Johnson won het duel met een eerlijke tackle," zei Gerrard die de woorden van de City-trainer hekelde. "Laatst probeerde hij ook al Wayne Rooney van het veld gestuurd te krijgen en nu dit weer. Niet netjes."