Veel animo voor herkansing Ajax - AZ

Peterselieman

Basisscholen en sportverenigingen hebben zich massaal aangemeld voor de replay van het bekerduel tussen Ajax en AZ. De Amsterdamse club heeft ruim veertienduizend aanmeldingen binnengekregen en daarmee was het maximale aantal kaarten vergeven. Voor het duel van 19 januari mogen kinderen tot 12 jaar de Amsterdam ArenA gratis bezoeken. Per zes kinderen mag er één begeleider mee.

"We hebben de aanmeldprocedure stopgezet, omdat we eerst voldoende stewards moeten hebben. De veiligheid is gezien het recente verleden zeer belangrijk", meldt een woordvoerder van Ajax. De Amsterdamse club heeft moeite om vrijwilligers te vinden, omdat de bekerwedstrijd om 14.30 uur wordt gespeeld.

Ajax houdt de optie open om ook de tweede ring in de Arena te gebruiken. "Maar dat ligt er dus aan hoeveel stewards we kunnen inzetten", benadrukt de woordvoerder. De Amsterdam ArenA heeft capaciteit van ruim 52 duizend zitplaatsen.

Het bekerduel tussen Ajax en AZ werd eind december na 38 minuten gestaakt nadat een dronken fan AZ-doelman Esteban had belaagd. De Alkmaarders voelden zich daarna niet meer veilig en weigerden verder te spelen.

De winnaar van de replay plaatst zich voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Daarin moet Ajax of AZ het opnemen tegen de amateurs van GVVV.