Caterham: "Nieuwe auto grote sprong voorwaarts"

Peterselieman

Het Caterham F1 Team begint in 2012 aan een belangrijk seizoen, want dit jaar moet de renstal de onderste regionen definitief verlaten een aansluiting bij het middenveld gaan vinden. Dit moet gebeuren met de CT-01, de opvolger van de T128 die eind vorig jaar al bijna aansluiting met het middenveld had.

"De nieuwe bolide is veel moderner dan de vorige twee ontwerpen. De CT-01 vertegenwoordigt waarschijnlijk een grotere stap voorwaarts dan zijn voorganger. In 2010 was onze auto vrij standaard, aangezien we weinig tijd hadden om ons voor te bereiden. We zeiden steeds dat we voor 2011 een grote stap zouden zetten en dat hebben we gedaan. Maar het is voor mij opwindend dat we voor 2012 nog meer progressie gaan boeken, zoals het er nu naar uitziet," zei technisch directeur Mike Gascoyne tegen Sky Sports.

"In de laatste race van 2011 kwalificeerden we ons vier tienden achter Williams. We deden dat met een auto zonder KERS, wat feitelijk het verschil verklaart. We sloten het jaar af aan de achterkant van de middenmoot. Daar willen we nu de draad weer oppikken, misschien zelfs nog iets hoger."

"Vorig jaar begonnen we met anderhalve seconde achterstand op de middenmoot en we eindigden met vier tienden achterstand. Het doel is om het seizoen nu aan te vangen met aansluiting bij de middenmoot en dan dezelfde mate van vooruitgang boeken," zei Gascoyne die weet dat Heikki Kovalainen en Jarno Trulli hiervoor op de baan moeten zorgen.