[Lakeside] Kist gooit zich naar kwartfinales

Niels (DerMeister)

In navolging van Wesley Harms heeft Christian Kist zich als tweede Nederlander geplaatst voor de kwartfinales van het BDO World Darts Championship 2012. De bedwinger van Jan Dekker in de eerste ronde won met 4-2 van de Belgische Geert de Vos.

Het begin van de partij kon niet beter voor onze landgenoot, die in de eerste ronde het hoogste gemiddelde gooide. De debutant op de Lakeside wist zijn Belgische opponent in de eerste set direct tweemaal te breken en zodoende won Kist de eerste set erg simpel met 3-0 in legs. Ook in de tweede set leek er niets aan de hand voor Kist, maar hij in de vijfde leg van deze set miste hij een aantal darts om op 2-0 te komen. De Vos profiteerde optimaal en brak Kist. De Belg kwam daardoor op 1-1 in sets.

Ook in de derde set lieten de dubbels Kist in de steek. Onze landgenoot brak weliswaar zijn Belgische opponent direct, maar twee legs later profiteerde De Vos van een aantal missers van Kist. Via dubbel-20 sleepte De Vos de beslissende vijfde leg binnen en kwam daardoor op 2-1 in sets. In de vierde set leek De Vos uit te lopen naar 3-1 in sets nadat hij Kist wist te breaken. Onze landgenoot brak direct terug en sleepte een leg later de vierde set binnen; 2-2.


Christian Kist naar de kwartfinales van het BDO WK (Foto: NDB)

In de vijfde set kwam Kist met 0-2 achter in legs, maar onze landgenoot vocht zich erg knap terug in de set. In de vijfde en beslissende leg wist hij zijn Belgische opponent voor de tweede maal in deze set te breaken en pakte daardoor een 3-2 voorsprong in de partij. Nadat Kist zijn eigen leg behield, wist hij De Vos in de tweede leg te breaken. Zodoende had onze landgenoot aan één leg genoeg om de partij te winnen. Dit wist hij te presteren en daardoor treft hij in de kwartfinales de winnaar van de partij tussen Alan Norris en de als derde geplaatste Dean Winstanley.

Eerder vanavond plaatste ook titelfavoriet Ted Hankey zich voor de kwartfinales van het BDO WK. In een spannende partij wist hij de als tweede geplaatste Scott Waites met 4-3 te verslaan. The Count kwam tot tweemaal toe op achterstand in sets, maar Hankey wist zich telkens weer terug te knokken. In de zevende en beslissende set sloeg hij alsnog toe.