Rossi: "We moeten het stap voor stap doen"

Jeffrey

Valentino Rossi is wat terughoudend in de aanloop naar het tweede seizoen bij Ducati. De Italiaan zegt zich eerste stap voor stap te moeten verbeteren voor hij aan overwinningen kan gaan denken.

"Ik sta hier nu met een heel ander gevoel dan vorig jaar", aldus The Doctor. "Vorig jaar was ik tijdens Wrooom nog aan het herstellen van een schouderoperatie. Het seizoen verliep daarna niet zoals we gehoopt hadden. Voor dit seizoen heeft Ducati een heel andere motor gebouwd. Het team zet bovendien alles op alles om de motor op tijd af te krijgen voor de eerste test. Ik heb het ontwerp op de computer bekeken. Het ziet er geweldig uit."

"We verwachten niet gelijk een perfecte motor te hebben bij de eerste test, maar het zou mooi zijn als we daar bevestigd zouden krijgen dat we op de goede weg zijn", ging Rossi verder. "Ons doel voor dit jaar is om stap voor stap het gat met de concurrentie te dichten. We zijn daar heel realistisch in. We zullen eerst de basis op orde moeten hebben en vervolgens moeten we aan de details werken, voor we competitief kunnen zijn en voor de zeges kunnen gaan."