Geocaching met Lara Croft

Pheno

Crystal Dynamics, de Square Enix-studio die nu bezig is met de reboot van Tomb Raider, heeft vandaag bekendgemaakt dat ze samen gaan werken met Groundspeak, bekend van Geocaching.com, om hun game te gaan promoten.

Door middel van diverse initiatieven in de komende jaren gaan Crystal Dynamics en Groundspeak samenwerken aan een serie unieke locatie-gebaseerde avonturen die zorgen dat je jezelf als een ontdekkingsreiziger zoals Lara voelt worden. Voor de ontwikkeling van deze avonturen zal Crystal Dynamics gebruikmaken van zowel de traditionele Geocaching.com-formaat, maar ook van de laatste trend op basis van foto's, het zogenaamde Geocaching Challenges van Groundspeak.

"We zijn enthousiast om samen met Groundspeak te werken aan een serie van exclusieve gaming-initiatieven", zegt Karl Stewart, global brand director voor Tomb Raider en Crystal Dynamics. "Als een oude fan van Geocaching, vind ik het een perfecte bij Tomb Raider passen en om een reeks van wereldwijde Geocaching-schattenjacht voor Tomb Raider te kunnen maken gaat heel leuk worden."

"Velen van ons hebben Tomb Raider gespeeld sinds het eerste spel dat gelanceerd is in 1996, en we zijn blij dat Geocaching.com samenwerkt met Crystal Dynamics aan dit project", zegt Jeremy Ierse, CEO van Groundspeak. "Tomb Raider gaat helemaal over exploratie en ontdekking. Het inspireert de avonturier in ieder van ons, net zoals geocaching dat doet, en we zijn enthousiast over de kansen die dit project biedt voor zowel de geocachers als Tomb Raider-fans wereldwijd."

Tomb Raider komt ergens in 2012 uit op Windows, PlayStation 3 en Xbox 360.

Tomb Raider