Georgina Verbaan baalt van Arie met bont

Redactie

Georgina is er niet blij mee dat Arie Boomsma bont draagt. "Net Uit de Kast gekeken, mooi programma", zegt Verbaan, die zich geregeld inzet voor het welzijn van dieren. "Wel erg jammer van die bontkraag van Arie Boomsma."

Arie reageert dat hij geen problemen heeft met het dragen van leer en bont. "Ik wil het productieproces kennen en verantwoordelijkheid kunnen nemen", zegt de presentator via Twitter.

Boomsma koos bewust voor zijn outfit. "Een van mijn zwakke punten is een gebrek aan impulsiviteit. Men mag er daarom van uitgaan dat ik nadenk over dingen die ik doe en draag." Hij weet dan ook dat het bont van zijn jas gemaakt is van coyotes uit Canada en de Verenigde Staten en is goedgekeurd door dierenorganisaties.

De 37-jarige presentator hoopt dat de discussie mensen aanzet tot nadenken en geeft in zijn betoog een tip. "Wees ook kritisch op jezelf. Geen bont, dan ook geen leer, vis of vlees."

Verbaan geeft aan niet overtuigd te zijn van het gelijk van Arie. "Jij zegt te willen aanzetten tot nadenken, maar ik geloof dat je bio hier op Twitter 'het optimisme grenst aan onverantwoordelijkheid' treffender is", zegt de 32-jarige Verbaan. "Maar goed, mijn repliek volgt."