'Fysiek medium onmisbaar voor consoles'

Victor (albedo)

De nummer twee topman bij Sony, Kaz Hirai, schoot eerder vandaag de geruchten over een aankondiging van de PS4 op de E3 dit jaar af. Wanneer we de opvolger van de PS3 voor het eerst zien blijft dus speculeren. Hirai laat echter weten dat ook de komende jaren een console gebaseerd op discs de norm zal zijn.

Tijdens CES in Las Vegas vertelde Hirai dat het belangrijk is dat ze consoles in de huiskamer krijgen, maar dat het onmogelijk is om alle content alleen via een netwerk aan te bieden. Voor veel consumenten is het namelijk nog moeilijk om even 50GB aan data binnen te halen. Deze uitspraak is een verlengde van wat hij afgelopen jaar in augustus zei, toen gaf hij ook al aan dat een fysiek medium nog onmisbaar is voor hun business.

Volgens Hirai is het wel erg extreem om te denken dat we over twee, drie of zelfs tien jaar alles zullen downloaden.  De geruchten rond de PS4 mogen dan uit de wereld zijn geholpen, voor nu althans, het mag duidelijk zijn dat we in de volgende console van Sony nog steeds een disc kunnen stoppen.