Sony reorganiseert Britse gamestudio's

Stefan Walthie (StefanW)

Sony sluit de deuren van de Britse gamestudio Bigbig Studios en kort op het personeel van Sony Cambridge. Dat heeft de Britse tak van de hardwaregigant bevestigd tegenover gamevakblad Develop.

Bigbig Studios heeft net het spel Little Deviants voor de PlayStation Vita, die vanaf 22 februari in de winkel ligt, afgerond. Ondertussen wordt er in Cambridge met minder personeel gewerkt aan actiespellen in de Killzone-reeks voor dezelfde draagbare spelcomputer.

Het is niet bekend hoeveel personeel op straat komt te staan als gevolg van de reorganisatie. Volgens het vakblad staan andere gamestudio's, waaronder Media Molecule en Sony Liverpool, niet onder druk.

Bigbig Studios is niet de eerste gamestudio die wordt gesaneerd. Vorig jaar oktober werd bekend dat Electronic Arts gamestudio Bright Light zou opdoeken. Disney sloot onder meer de deuren van Black Rock Studios.

Veel gamebedrijven verruilen de Britse markt voor landen met meer belastingvoordeel. Zo is de Canadese stad Montreal uitgegroeid tot een walhalla voor game-ontwikkelaars. Onder meer Ubisoft, Warner Bros, THQ en Electronic Arts behoren tot de gamebedrijven die miljoenen besparen in het belastingparadijs voor de game-industrie.


Sony reorganiseert Britse gamestudio's (Foto: Novum)