Negen clubs onder scherp toezicht KNVB

donroyco

Negen clubs uit het betaald voetbal staan onder verscherpt toezicht van de KNVB. Daarvan spelen er momenteel drie in de Eredivisie. Feyenoord, Roda JC en NAC Breda hebben hun financiële huishouding niet op orde. Dat meldt de KNVB woensdag.

Vitesse, N.E.C. en Excelsior zijn in veiliger vaarwater gekomen. Deze clubs behoren vergeleken met de vorige publicatie van half augustus nu tot categorie 2. Die categorie krijgt van de KNVB het predikaat voldoende.

De clubs uit de laagste categorie 1 dienen op basis van een plan van aanpak, die de KNVB goed moet keuren, binnen drie jaar orde op zaken te stellen, anders raken ze hun betaaldvoetballicentie mogelijk kwijt. Tot die clubs behoren naast Feyenoord, Roda JC en NAC Breda ook de Jupiler League-teams AGOVV, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Emmen, Helmond Sport en SC Veendam

Ajax is gestegen naar de gezondste categorie 3 en behoort tot de zeven clubs die hun zaakjes goed op orde hebben. FC Twente, Go Ahead Eagles, MVV, FC Oss, Telstar en FC Volendam blijven ook binnen het budget.