[Dakar] Gordon loopt verder in op Peterhansel

Peterselieman

Robbie Gordon heeft net als gisteren goede zaken gedaan in het autoklassement van de Dakar Rally. De Amerikaan schreef de negende etappe van Antofagasta naar Iquique op zijn naam en liep anderhalve minuut in op klassementsleider Stephane Peterhansel.

De Fransman was op het eerste meetpunt nog de snelste, maar daarna namen de Hummers van Gordon en Nasser Al-Attiyah het voortouw. Al-Attiyah zou kort daarna stranden met technische problemen en uitvallen, maar Gordon kon wel gewoon verder en zelfs de dagzege grijpen. Aan de streep had de Amerikaan 1.38 minuten voorsprong op Peterhansel en 8.37 minuten op Nani Roma. Beste Nederlander was Bernhard ten Brinke met een tiende plaats en 27 minuten achterstand, terwijl ook Erik van Loon en Gert Huzink in de top vijftien eindigden.

In het klassement heeft Peterhansel nu een voorsprong van 5.58 minuten op Gordon die hiermee de helft van zijn achterstand goed heeft gemaakt. Krzysztof Holowzcyc staat derde op 16.49 minuten terwijl Roma ook nog binnen de twintig minuten van de leider staat. Van Loon staat op bijna drie uren tiende, gevolgd door Ten Brinke die half uur meer nodig had. Ook Huzink doet het met een veertiende plaats op viereneenhalf uur goed.