'Wu-Tang Clan betrokken bij moord- en drugszaken'

Redactie

De Wu-Tang Clan is betrokken geweest bij allerlei criminele activiteiten. Hoewel enkele leden al eerder in opspraak kwamen, blijkt uit een document van de FBI dat de groep rappers als geheel verwikkeld is geweest in onder meer moord- en drugszaken. Het rapport uit december is door de hackerswebsite Gun.io gepubliceerd.

De Wu-Tang Clan werd in de jaren negentig bekend door hits als Gravel Pit' en 'Say What You Want (All Day, Every Day)'. Maar de rappers hielden daarnaast genoeg tijd over voor andere zaken. "De Wu-Tang Clan is nauw betrokken bij zaken met drugs, illegale wapenhandel en wapenbezit, moord, autodiefstal en andere criminele activiteiten", staat in het document.

Onder anderen de rappers RZA, Method Man en de in 2004 overleden Ol' Dirty Bastard hoorden bij de hiphopgroep uit New York. Method Man kwam meerdere keren in de problemen met justitie, onder meer voor drugsbezit en belastingfraude. Ol' Dirty Bastard belandde ook verschillende keren achter de tralies voor onder andere een overval en drugsbezit. Hij stierf acht jaar geleden op 35-jarige leeftijd aan een overdosis drugs.