Bruce Almighty 2 in de maak voor Jim Carrey

dekatophetspek

Jim Carrey is gevraagd voor een vervolg op de komedie Bruce Almighty uit 2003. Filmstudio Universal werkt aan een nieuwe komedie waarin de 49-jarige Carrey weer voor God mag spelen, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Of Jennifer Aniston terug mag keren als het vriendinnetje van Carrey is niet bekend. Universal heeft Jarrad Paul en Andrew Mogel gevraagd het scenario te schrijven. De twee werkten eerder met Carrey samen in de komedie Yes Men uit 2008. Carrey heeft nog niet getekend voor de rol.

In Bruce Almighty speelt Carrey de titelrol van een reporter die alsmaar klaagt over God. Dan geeft de almachtige, gespeeld door Morgan Freeman, zijn taken aan Bruce zodat hij kan zien dat het niet makkelijk is om God te zijn. Steve Carell speelde in de film een news anchor.

In Evan Almighty uit 2007 keerden Carell en Morgan Freeman terug voor een spinoff van de succeskomedie. Carell kreeg de macht van God, maar die film leverde niet zo veel geld op als Bruce Almighty. Wanneer het vervolg in productie moet gaan, is niet bekend.