Shell houdt onrust Nigeria in de gaten

Redactie

Een landelijke staking tegen het afschaffen van brandstofsubsidies in Nigeria op maandag wordt door Shell in de gaten gehouden. Tot nu toe heeft de staking geen invloed gehad op de olieproductie en -export, blijkt uit gesprekken met bronnen uit de olie- en scheepvaartindustrie.

Een week eerder droeg een staking bij aan stijgingen van de olieprijs, vanwege zorgen dat werknemers bij olievelden en -terminals zich bij de stakers aan zouden kunnen sluiten.

Shell stelt de situatie in de gaten te houden. "Onze focus ligt op de veiligheid van onze medewerkers, partners en faciliteiten", aldus woordvoerder Tony Okonedo in een sms-bericht aan Dow Jones Newswires. Volgens een bron op scheepvaartgebied 'komen en gaan de schepen volgens schema en is er geen invloed op de productie.'

Er wordt gestaakt in Nigeria omdat de subsidie op brandstof sinds zondag afgeschaft is. Door de afschaffing is de benzineprijs met meer dan honderd procent gestegen en stijgen ook de voedselprijzen en prijzen van andere goederen en diensten.


Shell houdt onrust Nigeria in de gaten (Foto: Novum)