Gilbert via Tour de France naar de Spelen

Frank (franklop)

Phillippe Gilbert zal tijdens de komende Tour de France in dienst gaan rijden van Cadel Evans. Dit zei de renner tegen Cyclo Sprint. De Belg zal proberen de winnaar van La Grande Boucle van 2011 zo lang mogelijk te ondersteunen.

In zijn eigen wedstrijden verwacht Gilbert, de beste renner van 2011, bij zijn nieuwe ploeg BMC een betere ondersteuning dan afgelopen jaar. Hij stelt dan ook dezelfde doelen als afgelopen jaar.

"Ik zal zeker proberen koersen te winnen die ik nog niet heb gewonnen, maar mijn eerste doel is wel 100% te blijven in de Ardennenweek. Daar ben ik altijd zeker dat ik een goede uitslag haal of kan halen. In de Ronde van Vlaanderen heb ik dat gevoel minder. Zeker met de nieuwe finale. Stel dat je pech hebt in de laatste lus, dan zou het wel eens heel lang kunnen duren eer je de nodige hulp krijgt."

Gilbert heeft ook de Olympische Spelen van Londen aangekaart in zijn agenda. "Omdat die zo bijzonder zijn. Bedoeling is dat ik de Tour volledig uitrijd en zo lang mogelijk bij Cadel blijf om daarna naar Londen te trekken."