Parkeren in centrum Nijmegen nog paar dagen gratis

Redactie

Automobilisten kunnen hun auto nog zeker een paar dagen gratis parkeren in het centrum Nijmegen. De leverancier van de parkeerautomaten hoopt de storing in de loop van deze week te hebben verholpen, meldt de gemeente maandag. Eind december werden 260 nieuwe automaten geplaatst, maar de software zorgt voor problemen.

Automaten waar monteurs de afgelopen week mee aan de slag waren gegaan, bleken nog steeds niet goed te werken, waarna de gemeente donderdag besloot bij de automaten op straat in de binnenstad geen parkeergeld te innen. Ook op het P+R-terrein Waalsprinter, het Molenpoortdak en de terreinen Wedren, Julianaplein en Nassausingel hoeft niet te worden betaald. In de parkeergarages moet wel gewoon worden afgerekend.

De nieuwe automaten, die ook pinbetalingen toestaan, werken traag en vallen in sommige gevallen helemaal uit. De automaten blijven wel aan staan, maar op briefjes op de apparaten staat dat er niet hoeft te worden betaald.

De gemeente loopt door de storing gemiddeld twintigduizend euro per dag aan inkomsten mis, zegt een gemeentewoordvoerder. "Dat gaan we verhalen op de leverancier."