Messi opnieuw beste voetballer ter wereld

Niels (DerMeister)

Lionel Messi is vanavond voor het derde jaar op rij gekozen tot beste voetballer ter wereld. De Argentijnse aanvaller van FC Barcelona kreeg bij de verkiezing van de FIFA meer stemmen dan zijn Spaanse ploeggenoot Xavi en de Portugees Christiano Ronaldo.

De 24-jarige Messi ontving vanavond uit de handen van de Braziliaanse oud-voetballer Ronaldo de Gouden Bal. In 2011 wist Messi met Barcelona onder meer de Champions League en de wereldbeker voor clubteams te veroveren. Ook wist hij met zijn ploeg opnieuw kampioen van Spanje te worden.


Lionel Messi opnieuw beste voetballer ter wereld (Foto: Pro Shots)

"Het is een groot genoegen en eer om deze prijs voor de derde keer te winnen. Ik wil iedereen die op me heeft gestemd en mijn ploeggenoten bedanken", aldus Messi. Bondscoaches, aanvoerders van nationale ploegen en journalisten mochten hun stem uitbrengen in de verkiezing om de Gouden Bal, die sinds 2010 onder de FIFA valt.

Messi gold op voorhand al als grote favoriet, aangezien hij met Barcelona, op de Spaanse beker na, alle prijzen wist te veroveren. Hij wist in dit kalenderjaar maar liefst 55 doelpunten te scoren.