Formule 1 opgeroepen Bahrein te boycotten

Peterselieman

Het Formule 1-circus is door een Bahreinse mensenrechtenorganisatie opgeroepen de race in het koninkrijk te gaan mijden. Volgens het Bahrain Center of Human Rights wordt de bevolking nog steeds onderdrukt en vinden er nog geweldsuitbarstingen plaats.

"We zullen de coureurs en de teams vragen de race te boycotten. De overheid wil de Formule 1 gebruiken om de rest van de wereld te laten weten dat alles weer normaal is in Bahrein. Als de race doorgaat, helpt de Formule 1 mee die boodschap te verspreiden. Daarom hebben we liever dat zij niet komt. Ik weet zeker dat de coureurs en teams wel respect hebben voor de mensenrechten," zei Nabeel Rajab van de mensenrechtenorganisatie tegen Arabian Business.

Vorig jaar ging de race in Bahrein vanwege de onrust niet door en voor dit jaar ziet ook Human Rights Watch de wedstrijd liever geschrapt worden. "Er is nog steeds sprake van grove schending van de mensenrechten en er worden nog altijd demonstraties onderdrukt. De politieke situatie in Bahrein is nog steeds erg onstabiel," zei Mariwan Hama-Saeed namens deze organisatie tegen Arabian Business.