Fietstrip Argentinië in drama geëindigd

Mick (Philosocles)

Twee Nederlandse vrouwen zijn tijdens een fietsvakantie in Argentinië op hun tandem door een vrachtwagen doodgereden, zo heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd. Het tweetal had al door verschillende continenten getoerd.

De vrouwen, Sandra Polderman en Ellen Baarslag, reisden sinds medio december door het Zuid-Amerikaanse land, voor wat een trip van acht weken had moeten worden. Eerder fietsten ze op hun tandem al door Azië, Australië en de Verenigde Staten.

Zondagochtend plaatselijke tijd werden de vrouwen van 45 en 48 jaar, die met elkaar waren getrouwd, door een vrachtwagen geschept. Volgens de chauffeur stak het tweetal plotseling de weg over. De politie onderzoekt evenwel twee andere mogelijkheden, namelijk dat de tandem door de wind de weg op is geblazen en dat de vrachtwagenbestuurder in slaap was gevallen. Hij is aangehouden.

De vrouwen hielden een blog bij over hun reizen. Dat werd zondag nog van een update voorzien. Bij het artikel van de krant El Diario de La Republica zijn foto's te zien van de plaats van het ongeluk.

Screenshot blog Sandra Polderman en Ellen Baarslag
Screenshot van het blog van de omgekomen vrouwen